Publicat en Arts Escèniques, Dansa Contemporània

MiraMiró uneix moviment i pintura per a un públic familiar

Espectacle ideal per a infants de preescolar i infantil, MiraMiró, contradient la sentència de la progressiva manca d’atenció que pateixen les generacions successives, sostingué un públic en el temps que s’estimava més no pipellejar, atret pel que esdevenia damunt l’escenari. Bona part de la culpa, la té la guardonada Adri Bonsai que, amb l’animació de vídeo, feia que els intèrprets es convertissin en mags. ”Màgia”, deien els menuts. En contraposició, la imatge del fons no resultava sempre mironiana.

A la direcció artística a càrrec de la ben consolidada Catalina Carrasco, li hem d’admetre l’encert de la idea que ha aconseguit portar a distí: apropar el pintor Joan Miró, tan vinculat a Mallorca, al públic familiar i, sobretot, fer-ho a través de les arts del moviment, sempre en desigualtat respecte a altres arts escèniques.

Quant als ballarins, Astrid Schwegler porta el posat més de tècnica clàssica; Gaspar Morey té els recursos més expressionistes i Catalina Carrasco performa una dansa conseqüència directe del seu físic espigat i de llargues extremitats.

La canalla va tenir els seus minuts de glòria protagonitzant la darrera escena. Això sí “al compàs de la música” -feta expressament per Kiko Barrenengoa- clamava Carrasco. Primera lliçó de tot estudiant de dansa.

MiraMiró, producció del Teatre Principal de Palma, fa gairebé any i mig que roda per escenaris de diverses ciutats espanyoles i europees. No de bades, ha seduït la xarxa de teatres de la Part Forana que li ha atorgat el premi especial al millor espectacle 2018 de l’Associació de Teatres i Auditoris de les Balears.

Direcció artística: Catalina Carrasco. Direcció tècnica: Gaspar Morey. Il·luminació: Manu Martínez. Interpretació: Catalina Carrasco, Gaspar Morey i Astrid Schwegler. Assistent de dramatúrgia: Pau Bachero. Banda sonora original: Kiko Barrenengoa. Vestuari: MulberrySpiral. Animació de vídeo: Adri Bonsai. Disseny i assistència titella: Leo Alburquerque. Assistència veu: Aina Compte.

Deixa un comentari