Publicat en Teatre

Mamaaà! Humor negre

Image

Marisa Morant

La 13a Mostra de Teatre de Santa Eugènia es tancava, ahir, al pati de les escoles, amb Mamaaà! De El Somni Produccions.

De misèries n’està el món ple, com ben bé es reflexa a Mamaaà! Emperò, si s’aconsegueix trempar-les amb humor, sempre són més fàcils de dur.  Aquí dos germanastres de mare desitgen la mort de la matriarca. L’un per alliberar-se de tants d’anys de cuidar una malalta, l’altre d’aglapir l’herència. En qualsevol cas la bona feina de Xim Vidal i, especialment, de Joan Manel Vadell ens fan petar de riure.

Per altra banda, hi ha dos personatges femenins tan absents com presents, sobre els quals no poden deixar de pensar que hi ha un tel de misogínia. Tanmateix els dos mascles no traspuen una moral gaire alta, tampoc.

La versió illenca de la comèdia de Jordi Sánchez i Pep Anton Gómez deixa un text farcit d’alguns barbarismes. Al cap i a la fi és la manera com parlam.

El ritme de l’obre transcorre cap a la meitat massa reiterativa. Cal assenyalar, però, que en enfilar el final fa una sèrie de viratges, incorporant-hi personatges, com ara, la testigo, o bé, sons, les melodies dels mòbils, que la fan reviscolar.

En resum, Mamaaà! És una bona excusa per passar l’estona, riure, riure’ns de nosaltres mateixos.

Actors: Xim Vidal i Joan Manel Vadell

Directora: Catalina Solivelles

13a Mostra de Teatre de Santa Eugènia

5 d’agost

Deixa un comentari