Publicat en Dansa

Dansa a les Balears: “Yes, we can”

Image

Anit passada se celebrava la Gala de Dansa, que reunia un total de setze companyies, encara que algunes d’elles encara d’estudiants. Hi havia tres absències, unes justificades, d’altres no.

Sans dubte, se’n desprenen dues grans conclusions. Per una banda, tenim companyies prou dignes per representar-nos a festivals i teatres més enllà de les Illes Balears. Per l’altre, esperem que aquest bessó, que ha reunit a tantes formacions, fructifiqui en una associació de la dansa que sàpiga reivindicar el seu paper, guanyi públic i, sobretot, taquilla.

Per a Carlos Miró, director de la gala, aquí es presentaven seqüències d’obres que es podran veure en la pròxima temporada. Cal dir també que hi havia alguna estrenada fa llarg temps. En qualsevol cas, m’han sorprès gratament les propostes de Vuelta y Vuelta, com també la de Resu Ragel. Dosi i Tal i Tal, ja els coneixia dels Premis Art Jove de Dansa Contemporània, en els quals es feren un lloc en el pòdium. Són completament recomanables.

Quant a Catalina Carrasco, cal dir que a “Realidad Invisible”, avança una passa més enllà en la forma de concebre aquest art. Prova que segueix investigant en el moviment.

En conclusió, si giram el cap deu anys enrere veuríem que el camp erm ha germinat. Ja hi podem trobar qualitat, a més d’entusiasme. Ara, només esperar que tot això no se’n vagi per les bardisses.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s